Det här är Refabric

Det här är Refabric

Ett bättre val!

På Refabric brinner vi för miljö och kvalitet. Vår vision är att med återvunna material skapa beklädnadsvaror av hög kvalitet och tilltalade design. Vi tror att du, precis som vi, har en hög miljömedvetenhet och dessutom prioriterar kvalitet. Med våra produkter behöver du inte göra avkall på kvalitet till förmån för miljön. Våra produkter sys med innovativ produktionsteknik i Italien där både våra högt ställda miljö- och kvalitetskrav återspeglas i varje detalj. Med svensk design och innovativa material och produktionstekniker skapar Refabric produkter för en mer hållbar värld.

Vi samarbetar med innovativa producenter i Europa för att skapa produkter som är inovativa, trendiga och av högsta kvalitet. Men framför allt är vårt fokus att erbjuda en kvalitativ produkt med minimal miljöpåverkan. Detta gör vi genom att ställa extremt hårda krav på oss själva och våra partners. Vi inspekterar varje del i vår produktion- och distributionskedja för att minimera onödiga moment.Vi bakom Refabric


  • Leif Fröberg

    Leif är ursprungligen möbelformgivare med över 40 år i branschen med kunder som exempelvis SAS, Åhlens, H&M, Posten mfl. Har de senaste 10 åren jobbat med material och textilier inom mode- och sportkläder där även hans intresse för återvunna material växt fram. Leif som bott i Stockholm hela sitt liv flyttade nyligen till Vingåker i sörmland. Där fortsatte hans planer på att starta ett textilföretag med inriktning på återvunna material. Han träffade ett grupp lokala företagare som delade hans vision och grunden till Refabric var lagd. Leif etablerade efter mycket sökande kontakt med flera producenter som tillsammans kunde ta fram den produkt Leif ville ha. Refabrics första kollektion består av strumpor och strumpbyxor.


  • Kristel Schepers

    Kristel har en lång karriär bakom sig i ett flertal bolag däribland SAS, Polarn O. Pyret och Akademibokhandeln. Hon har bl.a. jobbat med produktutveckling, affärsutveckling, försäljning och marknadsföring och älskar att jobba tillsammans med andra mot gemensamma mål. Kristel är gift och bor med sin man, 3 barn och hund i Sollentuna. På fritiden är det familjen, hästen och ishockeyspelande som står på agendan.Men efter många år i större företag började hon känna en längtan efter att kunna bygga upp någonting nytt helt från grunden, något som verkligen behövs och gör skillnad.

    När hon kom i kontakt med Leif och hörde om hans affärsidé blev hon inspirerat direkt och bestämde sig för att vara med på resan. Med hennes bakgrund av affärsarbete och företagsstyrning och Leifs kompetens av produktframtagning och förnybara material kompletterar de varandra väl och utgör ett starkt team med en gemensam vision om att aktivt bidra till en mer hälsosam planet genom att skapa produkter av återvunna material.