Hållbarhet

Hållbarhet

Vår produkt sparar stora mängder naturresurser

Varje år slängs 8 miljoner ton plast i våra hav. Om den trenden inte bryts kommer det finnas mer plast än fisk i våra hav år 2050. Råvaran i vår produkt kommer från bland annat fisknät, plastburkar och annat avfall som ansvarsfullt återvinn. Förutom att vi använder oss av återvunna material så är den produktionsteknik vi använder betydligt mer energieffektiv än traditionell tillverkning. Årligen förbrukas ca 2 miljarder strumpbyxor världen över, varför det är ännu viktigare att välja produkter som påverkar vår värld minimalt.

Refabrics vision är att i varje aspekt jobba för att minimera påverkan på vår jord. Det handlar inte bara om vår slutprodukt utan alla steg i kedjan.

Vår påverkan

  • Produktion

    Refabrics produkter är framtagna i toppmoderna fabriker där miljö och effektivitet är en självklarhet. Den tillverkningsmetod vi använder, dvs att använda återvunnen plast, gör att det går åt 80% mindre vatten vid framställning jämfört med att använda olja som råvara.

  • Förpackning och transport

    I vår strävan att efter att göra minimal påverkan på vår miljö jobbar vi tätt med våra samarbetspartners. Vår förpackning är tillverkad i återvunnet material och vi fyller inte emballaget leveranserna kommer i med onödiga utskrifter, klisteretiketter etc. De transporter vi är tvungna att göra väljs med omsorg och vi använder till exempel tåg för att transportera våra större leveranser då det är möjligt.

  • Återvinning

    Plaster har den bra och dåliga egenskapen att de i princip är oförstörbara som material. Det negativa är såklart när plasten hamnar där den inte ska vara, i vår natur. Om plast återanvänds kan den få nytt liv med minimal påverkan på omgivningen. Vi på Refabric erbjuder ett konstnadsfritt returprogram för att returnera dina använda strumpbyxor till oss. Du kan också lämna dina använda plagg på en återvinningscentral.

Längre livslängd

Att välja produker med längre hållbarhet är så klart också bra för miljön. Våra strumpbyxor håller mycket hög kvalitet och har betydligt längre livslängd en många andra alternativ på marknaden. Att investera i hög kvalitet är också ett led i att tänka klimatsmart. Genom ditt bidrag till att inte överkonsumera sparar vi på våra begränsade resurser, det är bra både för din ekonomi och vår omvärld.